FAQ

Hur ändrar eller avbryter jag min order?
Vi vet hur viktigt din beställning är, så vi strävar efter att genomföra order så fort som möjligt. Medan vi inte kan avbryta eller ändra en order när den har placerats är du välkommen att returnera varan till oss enligt vår Easy Return Policy.

Vilka betalningsmetoder accepterar du?
Fashion Nova erbjuder flera betalningsalternativ för din bekvämlighet. Vi accepterar Visa, MasterCard, Discover och American Express-kort. Vi tar även PayPal, Amazon och butikskrediter via Fashion Nova E-Presentkort. Vår butik utfärdat presentkort är för närvarande exklusiva till våra butiker och kan inte användas online. På samma sätt är våra E-Presentkort exklusiva för online-inköp.

Hur kan jag spåra mitt paket?
Använd spårningsalternativet högst upp på sidan för snabb information. I din bekräftelsemail för frakt får du en länk till spårningshistoriken. Därifrån kan du övervaka paketets framsteg tills det levereras till din dörr. Beroende på vilken fraktmetod som valts kan du besöka länken (Vi skickar den till ditt mail) för att ange spårningsnumret.

Jag beställde, men fick aldrig ett bekräftelsemail.
Om du inte får ett e-postmeddelande från Fashion Nova inom några timmar efter att du har beställt din beställning, kolla din Spam-mapp, alternativt kan den e-postadress som är registrerad stavas felaktigt. Om du fortfarande behöver hjälp, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Kan jag byta ut och returnera ett föremål?
Oroa dig inte, vi accepterar skopåtervändning upp till 30 dagar efter inköp, så länge som skorna är oskränkta, i originalförpackningen, med originalförpackningen medföljer. Skoavkastning är föremål för alla standardpolicyer och rutiner för retur. BlommaMode accepterar gärna utbyten i våra butiker enligt vad som är tillämpligt.

Mer fråga?
Vänligen kontakta vår kundservice nu!

blommamode - paypal